WAT MAAKT NU EEN GOEDE THERMOSKAN?

Er zijn verschillende redenen om een thermoskan te gebruiken. Als je een echte wandelaar bent die kilometerslange tochten maakt bijvoorbeeld. Of wanneer je de hele dag hard moet werken op locatie en er geen kans is om koffie te zetten. In zulke gevallen ben je blij dat je een fles bij je hebt die de koffie of thee lekker warm houdt. In dat opzicht is het dus ook goed om te weten wat de kenmerken van een goede fles eigenlijk zijn. Dit maakt het een stuk gemakkelijker om de juiste uit te kiezen.

ISOLATIE DOOR DUBBELE WAND

Het is belangrijk om een goede thermoskan te kiezen met een dubbele wand. Dit is namelijk de manier waarop voor de isolatie wordt gezorgd. Tussen de twee wanden in, is lucht vacuümgetrokken. Op die manier is een soort barrière met de buitentemperatuur opgelegd. Dit is dan ook de reden waarom warmte, maar ook kou in het geval van koele dranken, behouden kan blijven. Dit is dus ook direct het eerste kenmerk van een goede thermoskan. Er is natuurlijk wel nog veel meer om op te letten. Zo is de juiste kan altijd uit te zoeken.

GEMAAKT VAN HET JUISTE MATERIAAL

Natuurlijk spreekt het bijna voor zich dat een goede thermoskan van het juiste materiaal gemaakt moet zijn. Dit gaat dan eigenlijk altijd om roestvrijstaal, ook wel bekend als RVS. Dat komt omdat dit materiaal voor de ideale isolatie zorgt. Er zijn eigenlijk geen goede, bruikbare andere materialen te vinden die zo goed de temperatuur van de inhoud kunnen bewaren. Wel is het belangrijk om er goed op te letten dat de fles in het geheel van dit materiaal gemaakt is. Zijn er kunststofdeeltjes? Dan is dit vaak de plek waar de warmte verloren zal gaan.

DE JUISTE INHOUD

Natuurlijk gaat het bij het kiezen van een goede thermoskan niet alleen om het warmhouden. Er zijn ook andere kenmerken waaraan het moet voldoen. Het is bijvoorbeeld van belang om goed naar de inhoud van de fles te kijken. Je moet natuurlijk wel voldoende mee kunnen nemen. Tegelijkertijd moet het ook weer geen last worden. Zeker wanneer je de thermoskan als wandelaar meeneemt. Hoe meer gewicht, hoe slechter dit is. In dat opzicht is het dus zaak om goed te zoeken naar de juiste maat en inhoud. Dit kan dus ook per situatie en gebruiksvorm wel enigszins verschillen.

AANDACHT VOOR DE DOP

Ook is het belangrijk om de dop niet te onderschatten. Dit is een belangrijk deel van het geheel. In de eerste plaats moet deze goed afsluiten. Het is natuurlijk niet fijn wanneer de thermoskan zou gaan lekken. Goede afsluiting is daarnaast ook belangrijk om de temperatuur te behouden. Dat is een factor die nog weleens onderschat wordt. Bij de meeste flessen verdwijnt de warmte juist via de dop. Goede kannen zijn echter voldoende beschermend. Op die manier is dit probleem dus ook gemakkelijk op te lossen. Kijk daarom altijd naar het soort dop op de fles.

GEMAKKELIJK TE GEBRUIKEN

Het is ook altijd goed om even naar het gebruiksgemak te kijken. Zo worden er allerlei innovaties en snufjes toegevoegd aan veel moderne thermoskannen. Het is natuurlijk altijd de vraag of het hier beter van wordt en of je er goed mee overweg kan. Ook de manier van sluiten is belangrijk. Draaien met een draaidop werkt vaak nog het best. Is er daarnaast een bekertje bij geleverd dat je op de fles kunt vastklikken om te bewaren? Al dit soort zaken kunnen net de beslissende factor zijn bij het maken van een keuze voor een bepaald type fles.

Thermos-fles.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart