Thermoskan Hema

Eén van de leukste winkels van Nederland, de Hema, verkoopt eigenlijk alles op het gebied van keukenbenodigdheden. Zo ook thermoskannen en flessen. In meerdere formaten en kleuren te koop. Genieten van een gloeiend heet bakje koffie voor onderweg maar ook thuis. Er zijn thermoskannen die je kunt aanschaffen voor een scherpe prijs. Neem bijvoorbeeld isoleerkan “Thermobinky”. Een wat duurdere isoleerkan die je kunt bestellen tegen een scherpe prijs. Dubbelwandig, van RVS materiaal, is deze kan een mooi voorbeeld van een artikel waar je duidelijk wat aan hebt. Reviews op de Hema-website laten zien dat mensen tevreden zijn. Een superhandig product! Tijdens het uitschenken is het niet nodig de knop ingedrukt te houden. Je hoeft deze maar even in te drukken. Lekt nooit!

Hoe reinig je een thermoskan

Niet iedere thermoskan mag je in de afwasmachine doen. Toch bestaat de kans dat een thermoskan van de Hema ook viezig wordt. Vooral de aanslag van koffie en thee is een vervelende bijkomstigheid. In principe kun je de koffie en thee beiden in dezelfde thermoskan doen. Echter bij dagelijks gebruik is het verstandiger om voor deze dranken apart een thermoskan aan te schaffen. Wil je dit echter niet, dan zul je regelmatig de thermoskan schoon moeten maken.

Lees altijd de gebruiksaanwijzing van de leverancier van de thermoskan. Dompel deze in ieder geval niet onder in water. Gebruik nooit afwasmiddelen maar alleen heet water. Er zijn borstels in de handel met een flexibele steel en van zacht materiaal. Deze kunnen prima worden gebruikt, zonder de binnenzijde te beschadigen.

Kalkaanslag

Heb je last van kalkvlekken, vul de fles dan met een ontkalkingsmiddel. Schoonmaakazijn is natuurlijk ook goed. Ook soda helpt bij het oplossen van kalk.

De thermoskan een nacht met dit spul laten weken en de volgende dag heel goed omspoelen met heet water.

Koffie en thee kunnen een vieze aanslag geven. Hier is soda de beste oplossing voor.

Meer acties

Thermosfles of thermoskan aanschaffen?

De thermoskan is uitermate geschikt om thuis of op de camping te gebruiken. Een gemakkelijke manier van uitschenken en de uitstraling van een thermoskan ziet er wat “huislijker” uit. De thermoskan Hema is verkrijgbaar in een aantal mooie kleuren. Ook is er verschil in maten. Kannen van 1 liter maar ook met een inhoud van 1.5 liter. Is het de bedoeling om voor groter gezelschap een thermoskan aan te schaffen, neem dan een groter formaat.

Onderweg

Ben je vaak onderweg, wandelen, vissen of gewoon buiten onder wat koudere omstandigheden, dan is een thermosfles ideaal. Gemakkelijk mee te nemen en de sluitdop kan dienen als koffie- of theekop. Alles bij de hand voor een verwarmende drank in de buitenlucht. Koop een thermosfles die tegen een stootje kan, zoals de stevige dubbelwandige isoleerfles van de Hema. De lichtblauwe bovenkant kan als drinkbeker worden gebruikt. Deze fles heeft een inhoud van 250 ml. Precies genoeg om tijdens een lange wandeling te gebruiken.

Ook al zijn er koudere omstandigheden, deze thermosfles verliest géén warmte via de kunststof sluitdop. De temperatuur blijft goed, ook na een wandeling van 2 uur. Een review zegt; dat dit een fijn handzaam thermosflesje is met handige, grote drinkbeker en een drukknop om uit te schenken.

De eerlijkheid gebied wel te zeggen dat de traditionele draaiknop beter isoleert dan een drukknop. Een drukknop echter is praktischer in gebruik.

Thermosfles- of kan bewaren

Er zijn periodes dat je een thermoskan of fles langere tijd niet gebruikt. Zet de thermoskan op een droge plek rechtop weg. Spoel de kan goed om met heet water en sluit deze niet af. Droog voordat je de thermoskan wegzet, deze heel goed af. Dit is de beste manier om te voorkomen dat bacteriën zich vermenigvuldigen en vieze luchtjes ontstaan. Voordat je de thermoskan weer gaat gebruiken, spoel deze dan nog eens om met heet water.

Op deze manier houdt je lang plezier van een thermoskan of fles en blijft ie fris ruiken.

Thermos-fles.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart