Hoe lang blijft koffie warm in een thermoskan?

[av_three_fourth first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ row_boxshadow=” row_boxshadow_color=” row_boxshadow_width=’10’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ highlight=” highlight_size=” border=” border_color=” radius=’0px’ column_boxshadow=” column_boxshadow_color=” column_boxshadow_width=’10’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-d4nyp’]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-6sukp’ admin_preview_bg=”]

Hoe lang blijft koffie warm in een thermoskan?

Het klinkt misschien als een hele eenvoudig te beantwoorden vraag maar helaas is dat het niet.

Wij houden het voor koffie op 3 uur dat deze op de juiste temperatuur blijft om te drinken als je een beetje een fatsoenlijke thermoskan hebt.

Laten we uitleggen hoe we bij 3 uur komen.

Als je koffie zet dient deze warm te worden gehouden op 85 graden, komt de temperatuur hieronder dan is er een merkbaar smaak verlies aan de koffie. Door chemische omzetting van de koffie vindt er verzuring plaats na mate hij langer onder een bepaalde temperatuur komt.

Je zult on-line diverse testen kunnen lezen van thermosflessen welke 12 uur of langer warm blijven, dit klopt vaak als je de thermoskan volledig tot de rand toe vult en met kokend water. Is hij bijvoorbeeld nog maar half vol dan zul je al zien dat het water sneller af koelt. Echter als je thee wilt drinken en het water is onder de 85% dan is dit nog prima, koffie gaat echter minder goed smaken hierdoor. We gaan er hier van uit dat jij nog lekkere koffie wenst te drinken.

Per thermoskan zijn er uiteraard ook nog verschillen en dit maakt het juist zo lastig om antwoord te geven op de vraag hoe lang koffie warm blijft in een thermoskan.

Een normale thermoskan bestaat uit diverse lagen, afhankelijk van hoeveel lagen (meestal 3), hoe goed het vacuum is en de vorm van de thermoskan zul je zien dat er verschil zit in hoe lang de koffie warm blijft.

Sommige design zijn geweldig mooi, met een strakke slanke hals welke bijvoorbeeld mooi op een salon tafel staat maar als deze hals warm wordt, weet je dat daar de isolatie minder goed is en er dus warmte wordt verloren. Dit wil niet zeggen dat het een slechte thermoskan is, alleen dat er daar wat warmte verloren gaat.

Vaak zijn de draagbare (misschien niet de meeste mooie) thermoskannen door het robuuste design ook het beste om koffie warm te houden. Deze zijn sterk opgebouwd van binnen zowel als van buiten.
[/av_textblock]

[/av_three_fourth][av_one_fourth min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ row_boxshadow=” row_boxshadow_color=” row_boxshadow_width=’10’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ highlight=” highlight_size=” border=” border_color=” radius=’0px’ column_boxshadow=” column_boxshadow_color=” column_boxshadow_width=’10’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-80q1t’]
[av_image src=’https://thermos-fles.nl/wp-content/uploads/2019/07/Hoe-lang-blijft-koffie-warm-in-een-thermoskan-300×194.jpg’ attachment=’701′ attachment_size=’medium’ align=’center’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ copyright=” animation=’no-animation’ av_uid=’av-jxqn2ugb’ admin_preview_bg=”][/av_image]
[/av_one_fourth]

Thermos-fles.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart