Thermosbekers

Wil je je koffie meenemen omdat je niet zoveel tijd meer hebt? Dan doe je dat natuurlijk niet in een plastic bekertje. Daarvoor gebruik je goede thermosbekers. Dit is een goede manier om koffie of thee lekker warm te houden voor onderweg, maar niet met een grote kan op pad te hoeven. De bekers zijn ongeveer net zo groot als een flesje water dat je in de supermarkt koopt. Dat maakt ze dus ook net zo gemakkelijk mee te nemen. Wel is het belangrijk om te bekijken waar een goede beker aan moet voldoen. Zo geniet je er optimaal van.

Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Add to compare
Roestvrijstalen thermos/isoleer reisbeker 330 ml licht groen
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Add to compare
Dubbelwandige thermos/isoleer beker 400 ml rood
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Add to compare
Dubbelwandige thermos/isoleer beker 400 ml zwart
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Add to compare
Roestvrijstalen thermos/isoleer reisbeker 330 ml kobalt blauw
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Add to compare
Roestvrijstalen thermos/isoleer reisbeker 330 ml zilver
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Add to compare
Dubbelwandige thermos/isoleer beker 400 ml blauw
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Add to compare
Roestvrijstalen thermos/isoleer reisbeker 330 ml wit
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Add to compare
Roestvrijstalen thermos/isoleer reisbeker 330 ml rood

De dranken goed warmhouden

Thermosbekers dienen natuurlijk in de eerste plaats om de dranken goed op temperatuur te houden. Dit is essentieel omdat de smaak van koffie en thee samenhangt met de temperatuur waarop je het drinkt. Koelt de drank af, dan gaan sommige smaken ook verloren. In de eerste plaats wil je er dus zeker van zijn dat de beker de warmte vasthoudt. Daarom is een dubbele wand met daartussen vacuümgetrokken lucht het belangrijkste kenmerk. Op die manier kan de koude lucht de warme drank niet aantasten en blijf je lekker heet drinken zolang als je dat wilt.

Makkelijk mee te nemen

Het grote voordeel van thermosbekers is dat ze zo gemakkelijk mee te nemen zijn. Waar thermoskannen misschien wat groot kunnen zijn, passen bekers juist altijd gemakkelijk in je tas. Ze passen zelfs in een wat ruimere broekzak van een werkbroek. Dit is een belangrijk voordeel omdat je zo altijd je eigen koffie bij je hebt. Ook op plekken waar je normaal gesproken geen koffie kan krijgen. Met een inhoud van ene halve liter heb je bovendien genoeg voor twee tot drie goede koppen. Vaak is dit precies wat je drinkt gedurende een gemiddelde dag.

Van de juiste kwaliteit

Thermosbekers moeten wel van de juiste materialen gemaakt zijn. Juist omdat je ze meeneemt kan er ook van alles mee gebeuren. Stoten of vallen komt meer dan regelmatig voor. In dat opzicht is het dus wel belangrijk dat de bekers niet scheuren of barsten. Om hier zeker van te zijn is het bijvoorbeeld slim om voor een beker van RVS te kiezen. Dit is precies het soort materiaal dat wel tegen een stootje kan. Zo hoef je je geen zorgen te maken of je beker zal lekken. Je kan er eindeloos opnieuw uit kunnen blijven drinken.

De beker kunnen afsluiten

Het gaat dan wel om thermosbekers en niet om kannen, maar ook die moeten goed kunnen afsluiten. Het feit dat ze dicht zitten zorgt ervoor dat je de koffie of thee mee kan nemen en op de juiste temperatuur kan houden. In dat opzicht is de dop dus ook een belangrijk element. Deze moet goed afsluiten zodat er zo mi mogelijk warmte ontsnapt. Bovendien moet ook op deze plek geen lek ontstaan. Het moet niet zo zijn dat de drank via de dop een weg naar buiten kan vinden. Kijk hier dus ook altijd heel goed naar.

Een praktisch ontwerp kiezen

De thermosbekers gaan altijd met je mee. Dat betekent dus ook dat het wel zo fijn is, als de beker ook gemaakt is om gemakkelijk mee te nemen. Een beker die gemakkelijk in een tas of een daarvoor gemaakt vak past, geniet natuurlijk altijd de voorkeur. Het is dan helemaal ideaal als de beker er dan ook nog eens mooi uitziet. Zo kan je nog eens voor de dag komen met je warme koffie of thee. Kijk dus zowel naar de praktische kant als naar het design wanneer je een keuze voor een beker gaat maken.

Thermos-fles.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart