Thermoskannen

Heb je veel koffie nodig? Dan zet je natuurlijk het liefst een volle pot. Maar hoe houd je die dan goed warm? Daar gebruik je natuurlijk de juiste thermoskannen voor. Zo hoef je niet de hele middag of avond in de keuken te staan als je bezoek hebt. Natuurlijk is de ene thermoskan de andere niet, dus is het wel goed om te weten waar je allemaal op moet letten. Zo vind je met zekerheid de juiste kan. Het gaat immers niet alleen om de inhoud en om de manier waarop de koffie of andere dranken op temperatuur blijven.

Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Add to compare
Thermoskan/isoleerkan 1 liter zwart/grijs
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Add to compare
Thermoskan/isoleerkan 1 liter zwart
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Add to compare
Thermoskan/isoleerkan 1 liter blauw
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Add to compare
Thermoskan/isoleerkan 1 liter rood

De werking van de thermoskannen

In de eerste plaats is het goed om te weten hoe goede thermoskannen eigenlijk werken. Het warmhouden wordt verzorgd door de dubbele wand die in de kannen is gemaakt. Daartussen zit vacuümgetrokken lucht. Dit betekent dus dat de warme drank niet in aanraking kan komen met de koude lucht. Dit is essentieel om te zorgen dat je de pot koffie of thee die je zet gedurende vele uren lekker op temperatuur houdt. Let er dus altijd op dat de kan op deze manier is opgebouwd. Dit is het belangrijkste eerste kenmerk van een goede kan.

De inhoud van de kan

Warmhouden over langere tijd is vooral belangrijk wanneer je je drankje mee moet nemen voor onderweg. Stel dat je de hele dag op pad bent. Je hebt geen tijd om koffie te zetten, maar ook geen tijd om even ergens te gaan zitten om koffie te bestellen. Dan is het fijn om te weten dat je genoeg koffie bij je hebt om tussendoor even een kopje of bekertje te kunnen drinken. Zonder dat deze koud wordt of zijn smaak verliest. Dat betekent dus ook dat een grote kan, bijvoorbeeld van een liter, ideaal is.

Kan tegen een stootje

Thermoskannen zijn vooral ook handig om mee te nemen. Koffie of thee kunnen drinken als je onderweg bent is wel zo fijn. Daarom is het wel ook van groot belang dat de kan tegen een stootje bestand is. Kannen van RVS zijn hier een goed voorbeeld van. Die zullen niet snel scheuren of barsten. Daardoor kan je ze gewoon meenemen, waar je ook naartoe gaat. Zonder dat je bang hoeft te zijn dat je warme drankje ineens begint te lekken en al je spullen aantast. Dit is een belangrijk kenmerk van een kan van goede kwaliteit.

Een stevige dop

Ook een stevige dop kenmerkt de goede thermoskannen. Ook hier geldt dat het belangrijk is dat deze goed sluit om te zorgen dat de dranken lekker warm blijven. Juist via de dop ontsnapt de meeste warmte bij kannen. Daarom is het essentieel dat hier goed tegen beschermd wordt. Ook is het belangrijk dat ook op deze plek lekken wordt tegengegaan. Door goed te letten op de manier waarop de sluiting is gemaakt, is een groot probleem te voorkomen. Besef daarom dat een goede dop ook belangrijk is voor het behouden van goede koffie. Dit weegt sterk mee.

Een leuke kan kiezen

Natuurlijk zijn alle praktische kenmerken heel belangrijk. Daarnaast is het ook goed om te kijken naar de thermoskannen die bij je passen. Een mooi design is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Dit geldt zeker ook wanneer je de thermoskannen thuis gebruikt wanneer je bijvoorbeeld in de zomer met je vrienden of familie in de tuin gaat zitten. Als de kan dan op tafel komt, dan is het wel zo fijn als deze er ook gewoon mooi en strak uitziet. Alle reden om je daar dus ook op te richten wanneer je een aankoop van een kan doet.

Thermos-fles.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart